Pumpkin Pie

f

Друга осіння страва (якщо першу можна було так назвати) з мого списку – Американський гарбузовий пиріг.

The second dish (if it is the right name for the first one) from my list is American Pumpkin Pie.

3-1

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 900 г гарбуза
  • 200 г цукру
  • 200 мл вершків (30%)
  • кориця
  • ванілін
  • сіль

Ingredients:

  • 400 g of flour
  • 250 g of butter
  • 3 eggs
  • 900 g of pumpkin
  • 200 g of sugar
  • 200 ml of cream (30%)
  • cinnamon
  • vanillin
  • salt

ah6pk_hifre

Просіяти борошно та сіль у глибоку миску. Перетерти з м’яким маслом, додати 1 легко збите яйце та замісити тісто. Покласти у холодильник на 30-50 хв.
Почистити гарбуз, порізати на невеличкі шматочки. Покласти у посудину з товстим дном, налити трішки води і тушкувати до випаровування рідини. Збити все блендером в однорідну масу.

Sift the flour and salt in the bowl. Grind it all with soft butter, add 1 lightly whipped egg. Put the dough in the fridge for 30-50 min.
Peel the pumpkin, cut into small pieces. put it in the pot with a thick bottom, pour some water and stew until it evaporates. Then blend it.

xv5ydbsaduo

Розкатати тісто та викласти у низьку форму, діаметром 30 см. Поверх тіста покласти пергамент для випікання і засипати будь-якою крупою або горіхами (для рівномірного запікання тіста). Випікати протягом 15 хв при температурі 190° C.
Збити гарбузове пюре з двома яйцями, цукром, вершками, прянощами та сіллю. Вилити суміш у форму із запеченим тістом. Випікати 50-55 хв при 180° C.

Roll the dough and put it into the round cake tin (diameter 30 cm). Cover it with the parchment and some grains or nuts (for the dough would bake evenly). Bake it during 15 min at 190 °C.
Mix the pumpkin puree with 2 eggs, sugar, cream, spicies and salt. Pour the mixture in the tin with the baked dough. Bake it during 50-55 min at 180° C.

cjzl1z3wje8

Рецепт взятий з мого улюбленого сайту рецептів Афиша-Еда.
Не можу сказати, чи пиріг вийшов таким, як треба, адже раніше ніколи не куштувала подібної випічки. Взагалі, смак специфічний, але доволі приємний. Але, незважаючи на те, що на фото пиріг здається яскравого золотистого кольору, насправді гарбузова частина з виду нагадує більше горохову кашу ,)

The recipe is taken from my favourite cooking web-page Афиша-Еда.
I can’t tell exactly if the pie was made the way it should be made because I have never tasted such baking before. In general, it has the specific flavour but it’s nice. But despite the fact that the pie seems to be bright golden on the picture, it actually looks like pea porridge  ,)

jhxbd_gifaybg

А ще мене тішить те, що з кожним днем стає дедалі прохолодніше, оскільки нестерпна спека вже давно набридла..
Усім затишної осені та натхнення до нових спроб (як у мене з цим пирогом), і  дякую за перегляд..♥

Moreover, I am satisfied with the weather is becoming cooler because the unbearable heat has already became annoying..
Wish you all the cozy autumn and inspiration for new attempts (like this one) and thanks for review..♥

2

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Oksana says:

    Thanks for the recipe. I cooked it yesterday, yumm. It will definitely be my “must cook” every autumn.

  2. Oksana says:

    I love it.
    I keep baking it over and over again. It’s delicious and very festive.
    Thanks.
    Blessings ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s