Peanut Butter Pumpkin Bread

f

3

Після перерви, зумовленої надто довгим святкуванням, моя осіння рубрика триває.

Отримавши у подарунок арахісове масло, у мене відразу з’явилась ідея використати його у приготуванні чогось цікавенького.. Адже ця штука стає у нас дедалі більш поширеною, а от випічки з нею я ще не куштувала.

After a break caused by the protracted celebrating, my autumn rubric goes on.

When I received peanut butter as a present, the idea to cook something with it appeared at once. This product is becoming more widespread in my region but I had never tasted any baking with it.

boe-g1pir6w

Отож, я знайшла рецепт “без роду й племені”, де вказаний лише перелік інгредієнтів, проте жодних пояснень. Тому цей солоденький хліб – трішечки моя імпровізація.

Нам потрібно:

  • 3/4 склянки пюре з гарбуза
  • 2 яйця
  • 1/2 склянки арахісового масла
  • 1 ч. л. соди
  • 3/4-1 склянка цукру
  • 2 склянки борошна
  • 1/4 склянки натурального йогурта
  • кориця
  • імбир
  • мускатний горіх

So, I’ve found an interesting recipe but without any instructions, only the list of ingredients. That’s why this sweet bread is a kind of improvisation.

We need:

  • 3/4 cup of pumpkin puree
  • 2 eggs
  • 1/2 cup of peanut butter
  • 1 tsp of baking soda
  • 3/4-1 cup of sugar
  • 2 cups of flour
  • 1/4 cup of yogurt
  • cinnamon
  • ginger
  • nutmeg

1

Змішайте усі сухі інгредієнти, додайте збиті яйця й суміш йогурту, пюре та масла. З пропорціями я трішки намудрувала, але мене це не засмучувало, адже, у будь-якому разі, я не знала, яким має бути результат :). Знала лише те, що моя мішанина мала такий приємний запах, що хотілось з’їсти її сирою.

Mix all the dry ingredients, add whipped eggs and the mixture of yogurt, puree and peanut butter. I’ve take some proportions wrongly but it didn’t make me upset because I didn’t know how the result should look like :). I knew only that the smell of my mash was so wonderful, that I wanted to eat it before the baking.

ny73otnlsrg

Зроблене тісто потрібно викласти у змазану формочку. В оригіналі рецепту було вказано додати шоколадну стружку. Я цього робити не хотіла, натомість поклала зверху декілька шматочків яблук, та це зовсім не обов’язково.

Finally, place the dough in the greased tin. In the original recipe was mentioned to add chocolate chips. I didn’t want to do it, but I added some little pieces of apples on the top (though it’s not necessity).

h46mlxajqtm

І ось така хлібинка у мене вийшла. Дуже м’якенька та волога завдяки своєму липкому складу. Арахіс мало відчувається, але щось незвичайне тут присутнє.. Незважаючи на те, що я ніколи не їла чогось подібного раніше, смак мені був доволі знайомий, теплий та затишний..)

And this is the loaf of bread I’ve received. It’s so soft and wet thanks to its tacky components. The peanuts are not felt brightly but there is something unusual in it.. Despite the fact that I’ve never tasted anything similar before, the flavour is so familiar, warm and cozy..)3w_uwzzxayi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s