Pumpkin Butter

f

З початку осені я вирішила зробити декілька страв із вмістом гарбуза. Жовтень завершився, а з ним і строк виконання цього наміру. Отож, останній мною знайдений рецепт – гарбузове повидло.

In the beginning of autumn I decided to make some dishes which contains pumpkin. October ended as the term of realization of the intention. Therefore, the last recipe found by me is Pumpkin Butter.

4

Мабуть, я би ніколи не вирішила готувати щось подібне, якби не відповідальність перед собою завершити справу.
Ідея зробити цю мішанину, яка нагадує мені звичайне варення з’явилась, коли я раптово побачила в мережах це зображення 👇. Думаю, буде цікаво – спробувати написати не про випічку, як зазвичай.

Perhaps, I would never decided to cook something like it without the responsibility to myself to end the deed.
The idea to make this mixture, which is similar to the ordinary jam, appeared when I suddenly saw this picture 👇 in the nets. To my mind, it would be interesting to try to write not about the baking as always.

1

Я знайшла декілька варіантів, як можна використовувати цю штуку:

  • як пасту для печива, кексів, булочок і тостів на сніданок
  • як добавку у пластівці, злакові каші та йогурти
  • як топінг для коктейлей, смузі, кави,  лате, гарячого какао
  • як пасту для сандвічів з будь-яким горіховим маслом
  • як додаток до тіста у випічці
  • як топінг для морозива

I’ve found some ways to enjoy Pumpkin Butter:

  • as a spread on breakfast cookies, muffins, scones and toast
  • as a mix-in for cereal, granola, yogurt
  • as a mix-in for cocktails and smoothies as well as coffe, lattes and hot cocoa
  • as a spread in sandwiches with any favourite nut butter
  • as a mix-in for dough
  • as a toping over ice cream

faub1nd61yu

Сам рецепт доволі простий. Потрібно змішати такий набір інгредієнтів:

820 г гарбузового пюре
1 склянку цукру
1 склянку яблучного пюре
2 ч.л. кориці
1 ч.л. імбиру
1 ч.л. мускатного горіха

Іще можна додати 0,5 ч.л. меленої гвоздики, але я цього не робила, бо дуже не люблю її запах. Отож, отриману суміш потрібно поставити на маленький вогонь, дочекатись кипіння і варити 30 хв, періодично помішуючи. Як зазначено, повидло може зберігатись близько 3-ох тижнів у холодильнику та 6-12 місяців у замороженому вигляді.

The recipe is so easy. You need to mix these ingredients:

1 (29-ounce) can of pumpkin puree
1 cup of sugar
1 cup 100% pure apple juice
2 tsp of cinnamon
1 tsp of ginger
1 tsp of nutmeg

You can also add 0,5 tsp of ground cloves (I didn’t because the smell of it is awful for me). Then cook it all over medium-low during 30 min, stirring frequently. As it mentioned, the butter will keep refrigerated about 3 weeks. It also may be frozened for 6 to 12 months.

%d0%b2

А тепер момент істини.. Смак цього “варення” мене абсолютно не вразив, і я навряд буду вживати його як пасту для чогось. Не знаю, чи мені уже попросту набрид цей присмак гарбуза+кориці+імбиру+мускатного горіху, чи ця річ і справді не є дуже смачною.  Але варіант з додаванням її у тісто доволі цікавий. А також завдяки гарбузовому повидлу я змогла значно спростити рецепт пряного гарбузового лате. Адже замість того, щоб щоразу відварювати овоч і додавати спеції, можна просто взяти ложку уже готової суміші.

And now the moment of truth.. The taste of this “jam” is absolutely unpleasant for me. I will hardly use it as a spread for anything. I don’t know if I am just bored by this taste of pumpkin+cinnamon+ginger+nutmeg or this thing is really tasteless. But the the way of adding it in the dough is interesting in deed. And I also managed to make the recipe of Pumpkin Spice Latte more easier. I don’t have to cook the vegetable and add the spices anymore. I can just take the spoon of ready mixture.

g

На цьому кінець. Дякую за перегляд, і до зустрічі 😉

Now is the end. Thanks for the review and see you soon 😉

6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s