ChristmasT.(16-17)#2 | Christmas Drinks

7

Вчора був один з найароматніших днів на кухні нашого дому. Катя вирішила приготувати три святкових напої 👻. Сподівалась зробити все і написати в один день, але о другій ночі вже дуже хотіла спати .)
Зате можу сказати, що фотографії, які вийшли у мене цього разу, справді потішили ✨

Yesterday was one of the fragrantest days in the kitchen of our house. I decided to cook three festive drinks 👻. I hoped to do all the work and to write it about in the one day, but after 2 a.m. I wanted to sleep too much .)
Nevertheless, I am really in love with the pictures I did this time ✨

Recipe #1

Перший рецепт – безалкогольний аналог глінтвейну. До нього входять такі складові:

Вишнево-яблучний сік
2 апельсини
2 мандарини
пів’яблука
3 палички кориці
кілька родзинок
кілька горошин духмяного перцю
гвоздика
імбир

The first recipe is a non-alcoholic analogue of  mulled wine. There are such components:

cherry and apple juice
2 oranges
2 tangerines
half of an apple
3 cinnamon sticks
few raisins
few peas of allspice
carnation
ginger

Спочатку ставимо сік на вогонь (також можна брати виноградний або з журавлини) та додаємо приблизно в 4 рази менше води. Вижимаємо сік одного апельсину та мандаринів. Висипаємо спеції, додаємо нарізане яблуко (трішки згодом я забрала їх, оскільки це було забагато).

First of all, put a pot with the juice on fire (you can alco choose the grape or cranberry one) and add the water ( 4 times less than juice). Squeeze an orange and tangerines. Pour the spices, add the sliced apple (later i put some of them out ’cause it was too much).

Доводимо усе до кипіння та вимикаємо. Даємо настоятись декілька годин. Кидаємо нарізаний другий апельсин та ще раз усе нагріваємо й подаємо тепленьким напоєм.

Bring to a boil and turn off. It should brew for some hours. Then add the sliced second orange, heat all the drink and serve it warm.

В цілому, вийшло щось посереднє між компотом з дуже яскравим смаком та фруктовим чаєм. Плюс у тому, що абсолютно без цукру він має солоденький присмак.

In general, we have something between the compote with the bright flavour and fruite tea. The advantage of it is the sweet taste, which we have without adding the sugar.

Другий і третій напої – це рецепти, що я знайшла уже дуже давно, та ніяк не могла зібратись спробувати. Якщо зробити вигляд, що ми повірили, то це рецепти кави Starbucks. Моя особливість полягає у тому, що я маю 3 чашки (філіжанки, горнятка, стакани, чи як там його) з цієї кав’ярні, та сама ніколи у ній не була. Просто у мене хороша сім’я, яка привозить гарні подарунки з подорожей 😊😊😊😇😇💕

The second and the third racipes were found by me long ago. But I could’t manage to try them. Here you are some ways of cooking the Starbucks coffee and let pretend that we believe in it. My feature is the fact that I have 3 cups from this coffeehouse but I’ve never been there. I just have good family members, who give me nice presents from the trips😊😊😊😇😇💕

Recipe #2

Отож, перша кава – Апельсинове Мокко. Для нього потрібно взяти:

2 ст. л. цукру
3 ст. л. какао
3 ч. л. меленої кави
3 скл. молока
0,5 ч. л. ванілі
1 ч. л. апельсинової цедри

So, the first coffee is the Orange Mocha. We need:

2 tbs of sugar
3 tbs of cocoa powder
3 tsp of ground coffee
3 of milk
0,5 tsp of vanilla
1 tsp of orange peel

Поставити на вогонь 1 склянку молока, каву, цукор та какао. Коли отримаємо однорідну суміш, додати решту молока, ваніль та цедру. Варити декілька хвилин.

Heat the 1 cup of milk, coffee, sugar and cocoa on fire. Let the sugar melt, then add the rest of milk, vanilla and the orange peel. Cook it for a few minutes.

9a2lkalj%d0%b4f%d1%80%d1%82galbs

А тепер наливаємо усе в гарну ємкість та насолоджуємось своєю кавою. Рецептик доволі простенький, проте смачненький. Можливо, він може видатись трішки загірким, та це можна швидко виправити за допомогою цукру.

Now pour everything in the pretty mug and enjoy the coffee. The recipe is so easy but so tasty.  Maybe you’ll find it too bitter, so it can be set right with the sugar.

Recipe #3

І наостанок – Імбирний Лате (в оригіналі “Имбирно-Пряничный”, проте я не наважилась це перекладати дослівно 😄). Інгредієнти наступні:

1 скл. води
1 скл. цукру
2, 5 ч.л тертого імбиру
(я брала менше 👆)
0,5 ч. л. кориці
0,5 ч. л. ваніліну
еспресо (або натуральна міцна кава)
1 скл. молока

And finally – the Gingerbread Latte. We need such ingredients:

1 cup of water
1 cup of sugar
2,5 tsp of grated ginger
(I used less 👆)
0,5 tsp of cinnamon
0,5 tsp of vanillin
Espresso (or strong coffee)
1 cup of milk

Змішати всі складові, за винятком кави й молока, та помістити на вогонь. Варити 15 хв на маленькому вогні, періодично помішуючи. Отримаємо сироп з надзвичайно приємним запахом.

Mix all the components except from the coffee and milk, put everything on fire. Cook it for 15 min over low heat stirring occasionally. So, we received the syrup which have the adorable flavoure.

Тепер потрібно підігріти молоко та збити його блендером. Змішати каву й молоко у пропорціях 1:3, додати сироп за смаком.

Boil the milk and blend it. Then mix the 3 parts of coffee and 1 part of milk with the syrup as you want.

Ніколи раніше не думала, що заради пінки у каві можна збивати просто молоко без усіляких вершків. Шкода, правда, що тане воно значно швидше. Та смак цього лате справді неймовірний.

I’ve never thouth that it’s so easy to make the cream for the coffee with only the milk. Unfortunately, it disappears too quickly. But the taste of the latte is really gorgeous.

b_znd0hmwgo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s