My First Try & Homemade Strudel Recipe

На початку скажу, що я дуже класна lsruabfglji людина)
Придумала сфотографуватись з брекетами в останній день перед зняттям, щоб опублікувати це УНІКАЛЬНЕ фото, і забула вткнути його в потрібний постік. Тому вже “просто оставлю это здесь” .)

First of all, I’d like to say that I am really a great lsruabfglji person)
I decided to take a picture with my braces in the last day before getting them removed in order to publish this UNIQUE photo. But I forgot to place it in the right post. So, now I’ll just leave this here .)

А ще скажу, що недавно моя маленька мрія стала на декілька відсотків реальністю)
Я хотіла (і хочу) стати супер класним менеджером, і щоб колись мене запрошували на різні події проводити тренінги та семінари 😎 👻😎 😎
Але, незважаючи на те, що я ще не супер, не класний, і не менеджер взагалі, після перегляду моєї статєйкі про планери, найкращий в світі молодіжний пастор попросив мене поговорити трішки про планування на моїй улюбленій молодіжці WATERWALKERS.

Also I want to say that my little dream have recently been started to come true.
I wanted (and want now) to  become an amazing manager, so somebody would invite me to speak on some trainings or workshops 😎 👻😎 😎
Although I am not an amazing or even just a manager yet, after review of my post dedicated to panners, the best youth pastor asked me to speak a little about planning on my favourite youth ministry WATERWALKERS.

guibxq5tndm

І, нехай трішки недоречно, але поєднаю в одному пості інформацію про цю першу спробу разом з простеньким, але справді вдалим рецептиком смачнючого Домашнього Струдля .

And let it be a little “beside the mark”, I’ll combine in one post an info about my first try with a little (but really successful) recipe of delicious Homemade Strudel.

2

Для тіста:
2,5 скл. борошна
1,5 ч.л. солі
0,75 (3/4) скл. теплої води
2 великих жовтка
2 ч.л. олії
1 ч.л. оцту
Для начинки:
4-5 яблук
1 скл. родзинок
2/3 скл. цукру
1 ч.л. меленої кориці
0,5 ч.л. меленого імбиру
0,5 ч.л. солі
3 ст.л. вершкового м’якого масла
(+4 ст.л. для змазування)
0,5 скл. панірувальних сухарів

For dough:
2,5 cups flour
1,5 tsp salt
0,75 (3/4) cup warm water
2 large egg yolks
2 tsp vegetable oil
1 tsp vinegar
For filling:
4-5 apples
1 cup raisins
2/3 cup sugar
1 tsp ground cinnamon
0,5 tsp ground ginger
0,5 tsp salt
3 tbsp melted butter
(+4 tbsp for greasing)
0,5 cup fine bread crumbs

Усе дуже просто: змішати всі інгредієнти для тіста разом. Коли воно набуде однорідності, залишити у холодильнику на декілька годин. Після цього розкачати тісто тонесеньким шаром (можна ще більше, ніж на фото).

Everything is easy: mix all the ingredients for dough together. After getting it smooth, place the dough in a fridge for a few hours. Then roll out it thinly (you can do it even more than the photo shows).

В окремій посудині змішати усі інгредієнти для начинки (окрім кухарів). Родзинки попередньо потрібно промити та потримати 7-10 хв. у гарячій воді.

In the other bowl mix all the ingredients for filling (except crumbs). But it’s needed to leave the raisins in a hot water for 7-10 min. before.

6r%d0%bajrddtoa90

Шар тіста змазуємо розтопленим вершковим маслом, посипаємо сухарями та цукром (щільно). Поверх кладемо начинку. Потрібно не боятись класти багато, незважаючи на те, що тісто тонке (в другому струдлі я поклала в 1,5 разів більше, ніж на цьому фото 👇, і він видався кращим).

Grease a layer of dough with the melted butter and sprinkle it with bread crubs and sugar (tigth). Then put the filling (don’t be afraid to use a lot of it).

Врешті-решт скручуємо струдлі (їх вийшло два) та ставимо запікати в духовку при 200°C на 20-30 хв.
За бажанням, посипаємо цукровою пудрою 🙂

Eventually, twist the strudels (we have two of them) and let them cook for 20-30 min. at 200°C.
Add the sugar powder, if you want 🙂

Цей десертик надзвичайно мені сподобався. Якщо цікавитесь випічкою, раджу .)

I like this dessert so much. So, if you are interested in baking, I heartily reccomend it .)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s